• 200 ton z lesa von - Komárany - Lipová

          • Les za obcou Komárany v lokalite Lipová si vybrala piatok 29.4. na čistiacu akciu malá skupinka dobrovoľníkov z našej školy. Druháci Mário Hobľák, Roman Dzivák a prvák Ján Krištan, spolu s učiteľom Miroslavom Vaterkom, využili pekné a žičlivé počasie a spojili príjemné s užitočným. Výhľady na okolitú prírodu, stretnutie so srnou, srncom, užovkou a pomerne čisté prostredie boli vítané bonusy k víkendovému oddychu od školy. 3 a pol vreca a jedna pneumatika znamenali, že 27 kg mŕtveho odpadu už nebude zavadzať tam, kde môže rásť a pohybovať sa niečo živé. 

            Ďakujeme trom aktívnym a pracovitým milovníkom prírody za pomoc lesu a šírenie dobrého mena školy! No a o tom, že pri takejto akcii nikdy nechýba dobrá nálada, svedčia aj nasledujúce fotky...

          • Ochrana lesov - I.A

          •  

            26.4.2022 sa žiaci I.A triedy zúčastnia akcie: “Ochrana lesov“.  Vedúci akcie: Ing. Ján Demčák

            Miesto stretnutia: vestibul SOŠD, 10.25 hod. (po 3. vyučovacej hodine)

            Miesto akcie: Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou

          • Vyhodnotenie akcie NO BACKPACK DAY

          • Kto z vás bol v tejto súťaží najkreatívnejším, najoriginálnejším? 

            Trieda I.A: Dominik Kura - puzdro na husle, Šimon Popovič - nákupný košík, Ján Janočo - kufrík s náradím.

            Trieda I.M: Dávid Lapko  - nákupný vozík.

            Trieda IV.F: Vladislav Trecak - mega diplomatka.

            Naše poďakovanie patrí všetkým zúčastneným. Presvedčili ste nás o tom, že súťažiť sa má vždy, všade a v každom veku. 

          • DEŇ NARCISOV

          • Pripnite si malý kvietok na podporu onkologických pacientov opäť aj v uliciach nášho mesta v týždni od 21.4.2022 do 28.4.2022. Prispieť budete môcť našim žiakom z II.A triedy: Ľubomír Matta, Dominik Tkačik, Ľubomír Feri, Richard Bubnár, Jakub Sopko, Štefan Pavučok.  Vopred ďakujeme.

          • POZOR! POZOR! POZOR!

          • Školský parlament pri SOŠD vyhlasuje "NO BACKPACK DAY" (Deň bez tašiek).

            Kedy?   21.apríla 2022

            Čo bude vašou úlohou? 

            Zapojte svoju kreativitu a príďte do školy s čímkoľvek, len nie so školskou taškou alebo školským batohom! Najkreatívnejší z vás budú odmenení!

          • 200 ton z lesa von - upratovanie na "Ridkom Verchu"

          • Nevedno prečo, ale les okolo cesty medzi Nižným Hrabovcom a Strážskym doslova priťahuje "kuriérov smetí", ktorí zabočia na lesnú cestičku, šmaria medzi stromy pár igelitiek odpadu a s "dobrým pocitom", že si urobili poriadok, sa vrátia domov... Aj preto v pondelok 11.4.2022, 4 naši žiaci, Mário Hobľák, Roman Dzivák, Tadeáš Josipčuk (všetci II.M) a Mário Šafran (II.A) spolu s učiteľmi Ing. Radom a Ing. Vaterkom pomohli s odstraňovaním odpadu v lese popri tejto ceste, ako aj pri inštalácii kamier na najviac znečisťované miesta.

            V spolupráci so starostkou Nižného Hrabovca Mgr. Marcelou Pčolinskou sa im misiu napokon podarilo splniť. Odpadom naplnili všetkých 14 vriec, ktoré mali k dispozícii, okrem toho našli aj starý televízor a pár pneumatík. Všetko dohromady dalo 192 kg. Vďaka chlapci, že šírite dobré meno našej školy a pomáhate prírode, aby sa zo zimného spánku zobudila v čo najčistejšom stave.

          • Netradičné hodiny ruského jazyka

          • 5. a 6. apríla 2022 si žiaci I.M a II.M vyskúšali „pagavariť nemnožka pa rusky“. Vyučovacích hodín sa zúčastnila učiteľka z Ukrajiny z mesta Charkov pani Viktória. Žiakom rozprávala o svojom rodnom meste, o rečových bariérach i o potrebe učenia sa cudzích rečí. Veľmi citlivo sa rozhovorila aj o tom, ako to bolo v meste Charkov v prvých dňoch vojny. Všetkým popriala veľa úspechov v škole, pokoj v ich rodinách i na celom svete. Vyjadrila svoju vďačnosť, spokojnosť a srdečné poďakovanie.

          • OZNAM

          • 8. apríla 2022 sa žiaci I.G triedy pod vedením Mgr. Mariána Smoláka,  Mgr. Jána Hajducha a žiaci II.G pod vedením PaedDr. Jany Kováčovej zúčastnia akcie  DEŇ  RÓMOV.

            Miesto akcie: Hornozemplínska knižnica Vranov nad Topľou

            Čas odchodu: I.G – 8.00 hod – vestibul,

                                   II.G – 9.30 hod. vestibul.