• Výstava v MsDK - II.A

          • 18.3.2022 sa žiaci II.A triedy zúčastnili aj výstavy "Dielnička vlnička", ktorej autorkou je výtvarníčka pani Júlia Čuchtová Madziková s odborným výkladom Lenky Pribulovej. Aj touto cestou by sme chceli vyjadriť naše poďakovanie. 

          • Náhradný rozvrh

          • Dňa 15.3. a 16.3. 2022 vykonajú žiaci IV.A, IV.F a IV.M EČ a PFIČ MS 2022. Z tohto dôvodu sa budú triedy I.A, I.M, III.A, III.F, III.G a III.M vyučovať dištančne podľa  náhradného rozvrhu. V stredu 16.3. 2022 sa trieda III.A bude vyučovať prezenčne predmet odborný výcvik. V ostatných triedach bude prebiehať odborný výcvik podľa platného rozvrhu.

            Nahradnyrozvrh_2122_15.3..pdf

            Nahradnyrozvrh_2122_16.3..pdf

          • Obchodovanie s ľuďmi

          • Dňa 9.3.2022 sa v priestoroch našej školy zrealizovala ďalšia z preventívnych prednášok pre žiakov končiacich ročníkov IV.F a III.G. Téma bola opäť aktuálna a dominujúca v našej spoločnosti a to Obchodovanie s ľuďmi.

            Prednášajúcim bol skúsený policajt a preventista  Ing. Jozef Hreha z ORPZ vo Vranove nad Topľou, ktorý priniesol žiakom cenné informácie z praxe. Bežne je za obchodovanie s ľuďmi považovaná najmä nútená prostitúcia žien a detí, či nedobrovoľné odoberanie orgánov, patrí sem však tiež domáce otroctvo, nútená práca v rôznych odvetviach, napr. v poľnohospodárstve, v legálnych aj ilegálnych továrňach, v oblasti služieb a stravovania (hotely, reštaurácie a pod.), nútené sobáše, nútené žobranie na uliciach, nútená pouličná kriminalita či nútená účasť na kriminálnych aktivitách (napr. drogových mafií). Veríme, že táto preventívna aktivita bude nápomocná, najmä ak sa naši študenti po ukonční štúdia rozhodnú pracovať v zahraničí. (MS)

          • Zbierka pre ukrajinské deti

          • Školský parlament pri SOŠD vo Vranove nad Topľou vyhlasuje zbierku sladkostí, slaného pečiva, hlavne minerálnych vôd (jemne perlivých) 4.3.2022 (piatok) pre ukrajinské deti v čase od 7.15 hod. do 8.00 hod a od 11.15 hod. do 11.40 hod.   Zodpovedné osoby: Maroš Piaták a Adam Bačík – IV.A , Dominik Dzuričko, Jakub Vasiľ, Martin Tomory - III.M

            Ďakujeme.

          • HOVORME O LÁSKE - 16.2.2022

          • Veľmi príjemné stretnutie v krásnom prostredí s úžasnými ľuďmi. Asi takto by sme mohli opísať dnešné stretnutie s duchovným otcom Mgr. Pavlom Boberom v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou. Vždy pripravené rady do života, vždy objasnené a správne vysvetlené pojmy, a dokonca ja také, o ktorých mnohokrát nechceme rozprávať ani so svojimi rodičmi. Manželské vzťahy si nemáme zakladať na základe vonkajšej príťažlivosti a sexuality partnera, ale tým najdôležitejším vo vzťahu by mali byť „priateľstvo“ a „dôvera“. Byť dôverníkom tomu druhému, byť jeho bútľavou vŕbou. A nielen tieto slová boli inšpiratívnymi dnes v našej knižnici. DNES naši chlapci z III.G a I.G zažili aj prvý kontakt so živým nakrúcaním do slovenskej televízie a aj prvé vystúpenie pred kamerou. Dojmy, ktoré zostanú v nás po celý život.

            Ďakujeme všetkým pracovníkom Hornozemplínskej knižnice za milé prijatie i duchovnému otcovi Mgr. Pavlovi Boberovi za nádherné strávený čas a podnetné rady.

          • Národný týždeň manželstva - "Láska ako trojuholník"

          • Viete, čo tvorí vrcholy trojuholníka lásky? Predsa Dôvera, Vášeň a Oddanosť/Zodpovednosť. Sú to nosné piliere, bez ktorých žiadna láska nemôže existovať. Každý z nás chce byť milovaný, každý z nás chce vo svojom živote niekoho milovať. Bez vášne by bola láska studená, chladná. Dobrý vzťah si vyžaduje celého človeka, vyžaduje od nás, aby sme sa správali ako hrdinovia.

            Pani Mgr. Mária Kohutiarová, rodáčka z Martina, učiteľka náboženskej výchovy a geografie sa dnes 15.2.2022 rozprávala na tému manželstva a rodiny so žiakmi III.A, III.M a  III.F. Na záver jej dve  odporúčania:

            1. Rozprávajte veľa o tom, čo ste prežili, čo prežívate a požadujte od priateľky/priateľa ich spätnú väzbu.
            2.  Pozorujte svoju priateľku/priateľa v rôznych situáciách, aby ste videli, ako ten druhý reaguje, aby ste ich mohli dôkladnejšie poznať.
          • "Hovorme o láske"

          • V stredu 16.2.2022 žiaci I.G (OVY) a III.G 1 sa zúčastnia besedy „Hovorme o láske“ s otcom Mgr. Pavlom Boberom.

            Miesto akcie: Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou

            Čas: 10.30 hod.  - odchod zo školy – 9.50 hod. (3. vyučovacia hodina)

            Pedagogický dozor: PaedDr. Jana Kováčová, Ing. Mariana Kubišová, Miroslav Frajkor

          • OZNAM pre žiakov tretieho ročníka

          • V rámci Národného týždňa manželstva a v spolupráci s Hornozemplínskou knižnicou vo Vranove nad Topľou si so žiakmi pripomenieme, že spokojné manželstvo je vzťah, ktorý by sme mali neustále rozvíjať. Online prednášky „Láska ako trojuholník“ so šéfredaktorkou portálu Zastolom Mgr. Máriou Kohutiarovou v utorok 15. februára 2022 sa zúčastnia žiaci tried: III.A, III.M a III.F.

             

            Prihlásenie: 10.15 hod.

            Začiatok besedy: 10.30 hod.

            Pomôcky pre žiakov: modré a červené pero, mobil, papiere

             

            Rozpis:

            3. Vyučovacia hodina/10.15 hod.        4. Vyučovacia hodina:

            III.A   TSV – Mgr Hajduch              ANJ – Mgr. Gajdošová                     učebňa č. 77

            III.M   ANJ – Mgr. Gajdošová          OBN – Mgr. Demčáková                  učebňa č. 75

            III.F    SJL – Mgr. Virbová               TSV – Mgr. Hajduch                         učebňa č. 69

          • Valentínska kvapka krvi - 2022

          • Pri príležitosti Dňa sv. Valentína 15. februára 2022 sa naši žiaci zúčastnia celoslovenskej kampane bezpríspevkového darcovstva krvi - Valentínskej kvapky krvi. Závisíme jeden od druhého, preto si aj chceme navzájom pomáhať. Mottom tohtoročnej kampane je: "Poďme na to od srdca." Od srdca pomáhať budú predovšetkým žiaci IV.M - Dominik Čačko, Šimon Dyľ, Patrik Gritters, Matej Hudák, Branislav Jacko, Tobias Kozák, Samuel Marcinčin, Nikolas Repáš, Adam Frena a z triedy IV.A - Adam Bačík. Ď A K U J E M E!

          • Drogová prevencia a kriminalita mládeže

          • V utorok 1.2.2022 sa v rámci prevencie zorganizovala  na našej škole prednáška s preventistkou ORPZ pre žiakov III.A a III.M. Prednáška bola zameraná na ďalší závažný problém našej spoločnosti, akým je kriminalita mládeže v oblasti narkotík a drogovej závislosti.

          • Obchodovanie s ľuďmi

          • Pondelok 17.1. 2022 sa uskutočnila pre žiakov III.G a I.M beseda s pracovníčkou CPPPaP PhDr. Janou Lutašovou-Husťákovou. Téma obchodovanie s ľuďmi je popri obchodovaní s drogami a nelegálnom obchode so zbraňami jeden z troch najvýnosnejších a zároveň aj najrýchlejšie sa rozvíjajúcich druhov organizovanej trestnej činnosti. Obchodovanie s ľuďmi predstavuje závažný fenomén, ktorý zasahuje krajiny po celom svete. Veríme, že aj táto preventívna aktivita pomôže zorientovať našich žiakov vo svete dospelých. (MS)