• Záhreb Chorvátsko

          • V dňoch 19. - 21.mája 2022 sa 9 žiaci našej školy zúčastnia výletu v meste Záhreb v Chorvátsku.

            Z triedy II.M: Šimon Balogáč, Kristián Gallik, Denis Gullák a Gabriel Tomkovič. 

            Z triedy III.F: Henrich Dragula, Matúš Lajoš, Adrián Goffa.

            Z triedy IV.F: Vladislav Trecak a Matúš Goron pod vedením PaedDr. Jany Kováčovej.

            Stretnú sa  s veľvyslancom SR v Chorvátsku pánom Petrom Suskom. Čaká na nich bohatý a zaujímavý program - aktivity, workshopy, kvízy a nielen to. Aj nádherné počasie, prekrásne mesto a kopec mladých ľudí z celej Európy. Šťastnú cestu!

             

          • Beseda pre žiakov I.G, II.M a II.G

          • Piatok 6.5.2022 sa v spoločenskej miestnosti našej školy zrealizovala prednáška pre triedy I.G, II.M a II.G na tému: Extrémizmus, rasizmus, xenofóbia, antisemitizmus a ostatné formy intolerancie. SM koordinátor DP

          • Beseda s JUDr. Petrom Kmecom

          • 3. mája 2022 sa žiaci II.M triedy zúčastnia besedy s poslancom NR SR JUDr. Petrom Kmecom. Beseda sa uskutoční v zasadačke Mestského úradu vo Vranove nad Topľou v čase od 9.00 hod. do 10.30 hod.

            Zraz žiakov: vestibul SOŠD, 8.40 hod.

            Predpokladaný návrat do školy: 11.15 hod.

          • Bronz na Majstrovstvách Slovenska v boxe.

          • Cez víkend 30.4.-1.5. 2022 sa za účasti 29 klubov a 120 účastníkov zrealizovali v Mestskej športovej hale vo Vranove nad Topľou Majstrovstvá SR žiakov a mladších dorastencov. Ľubomír Fabian (I.A) získal na tomto podujatí  vo svojej váhe (63kg), kde mál prihlásených piatich účastníkov bronzovú medailu. SM

          • 200 ton z lesa von - Komárany - Lipová

          • Les za obcou Komárany v lokalite Lipová si vybrala piatok 29.4. na čistiacu akciu malá skupinka dobrovoľníkov z našej školy. Druháci Mário Hobľák, Roman Dzivák a prvák Ján Krištan, spolu s učiteľom Miroslavom Vaterkom, využili pekné a žičlivé počasie a spojili príjemné s užitočným. Výhľady na okolitú prírodu, stretnutie so srnou, srncom, užovkou a pomerne čisté prostredie boli vítané bonusy k víkendovému oddychu od školy. 3 a pol vreca a jedna pneumatika znamenali, že 27 kg mŕtveho odpadu už nebude zavadzať tam, kde môže rásť a pohybovať sa niečo živé. 

            Ďakujeme trom aktívnym a pracovitým milovníkom prírody za pomoc lesu a šírenie dobrého mena školy! No a o tom, že pri takejto akcii nikdy nechýba dobrá nálada, svedčia aj nasledujúce fotky...

          • Ochrana lesov - I.A

          •  

            26.4.2022 sa žiaci I.A triedy zúčastnia akcie: “Ochrana lesov“.  Vedúci akcie: Ing. Ján Demčák

            Miesto stretnutia: vestibul SOŠD, 10.25 hod. (po 3. vyučovacej hodine)

            Miesto akcie: Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou

          • Vyhodnotenie akcie NO BACKPACK DAY

          • Kto z vás bol v tejto súťaží najkreatívnejším, najoriginálnejším? 

            Trieda I.A: Dominik Kura - puzdro na husle, Šimon Popovič - nákupný košík, Ján Janočo - kufrík s náradím.

            Trieda I.M: Dávid Lapko  - nákupný vozík.

            Trieda IV.F: Vladislav Trecak - mega diplomatka.

            Naše poďakovanie patrí všetkým zúčastneným. Presvedčili ste nás o tom, že súťažiť sa má vždy, všade a v každom veku. 

          • DEŇ NARCISOV

          • Pripnite si malý kvietok na podporu onkologických pacientov opäť aj v uliciach nášho mesta v týždni od 21.4.2022 do 28.4.2022. Prispieť budete môcť našim žiakom z II.A triedy: Ľubomír Matta, Dominik Tkačik, Ľubomír Feri, Richard Bubnár, Jakub Sopko, Štefan Pavučok.  Vopred ďakujeme.

          • POZOR! POZOR! POZOR!

          • Školský parlament pri SOŠD vyhlasuje "NO BACKPACK DAY" (Deň bez tašiek).

            Kedy?   21.apríla 2022

            Čo bude vašou úlohou? 

            Zapojte svoju kreativitu a príďte do školy s čímkoľvek, len nie so školskou taškou alebo školským batohom! Najkreatívnejší z vás budú odmenení!

          • 200 ton z lesa von - upratovanie na "Ridkom Verchu"

          • Nevedno prečo, ale les okolo cesty medzi Nižným Hrabovcom a Strážskym doslova priťahuje "kuriérov smetí", ktorí zabočia na lesnú cestičku, šmaria medzi stromy pár igelitiek odpadu a s "dobrým pocitom", že si urobili poriadok, sa vrátia domov... Aj preto v pondelok 11.4.2022, 4 naši žiaci, Mário Hobľák, Roman Dzivák, Tadeáš Josipčuk (všetci II.M) a Mário Šafran (II.A) spolu s učiteľmi Ing. Radom a Ing. Vaterkom pomohli s odstraňovaním odpadu v lese popri tejto ceste, ako aj pri inštalácii kamier na najviac znečisťované miesta.

            V spolupráci so starostkou Nižného Hrabovca Mgr. Marcelou Pčolinskou sa im misiu napokon podarilo splniť. Odpadom naplnili všetkých 14 vriec, ktoré mali k dispozícii, okrem toho našli aj starý televízor a pár pneumatík. Všetko dohromady dalo 192 kg. Vďaka chlapci, že šírite dobré meno našej školy a pomáhate prírode, aby sa zo zimného spánku zobudila v čo najčistejšom stave.

          • Netradičné hodiny ruského jazyka

          • 5. a 6. apríla 2022 si žiaci I.M a II.M vyskúšali „pagavariť nemnožka pa rusky“. Vyučovacích hodín sa zúčastnila učiteľka z Ukrajiny z mesta Charkov pani Viktória. Žiakom rozprávala o svojom rodnom meste, o rečových bariérach i o potrebe učenia sa cudzích rečí. Veľmi citlivo sa rozhovorila aj o tom, ako to bolo v meste Charkov v prvých dňoch vojny. Všetkým popriala veľa úspechov v škole, pokoj v ich rodinách i na celom svete. Vyjadrila svoju vďačnosť, spokojnosť a srdečné poďakovanie.

          • OZNAM

          • 8. apríla 2022 sa žiaci I.G triedy pod vedením Mgr. Mariána Smoláka,  Mgr. Jána Hajducha a žiaci II.G pod vedením PaedDr. Jany Kováčovej zúčastnia akcie  DEŇ  RÓMOV.

            Miesto akcie: Hornozemplínska knižnica Vranov nad Topľou

            Čas odchodu: I.G – 8.00 hod – vestibul,

                                   II.G – 9.30 hod. vestibul.

             

          • Finančná gramotnosť - IV.F

          • 31.3.2022 v triede IV.F sa realizovala finančná gramotnosť s Ing. Zuzanou Pándyovou. Žiaci sa dozvedeli užitočné informácie o tom, ako si začať šetriť od prvej výplaty na dôchodok. Dostali vzácne rady do života. Beseda bola veľmi zaujímavá a pútavá. Touto cestou by sme chceli vysloviť naše poďakovanie jej realizátorom – Ing. Zuzane Pándyovej a pani Márii Kuskovej za ich ochotu a drahocenné rady.

          • 200 ton z lesa von v Zlatníku

          • Ešte pred avizovaným zhoršením počasia vyštarovala v stredu 30. marca malá skupinka dobrovoľníkov z našej školy: Mário Hobľak, Roman Dzivák (obaja II.M), Ján Krištan (I.A) s pedagógom Miroslavom Vaterkom do lokality obce Zlatník na "čistiacu aktivitu". Cestou na vyhliadkovú vežu sa snažili pozbierať všetko, čo do tohto pekného prostredia nepatrilo. 

            V tunajšom teréne našli naozaj "zaujímavé" veci: 8 menších pneumatík, plastové fľaše, plechovky a neuveriteľné množstvo hrubšej čiernej fólie, ktoré bolo v lese, medzi kríkmi, na ceste medzi poľom a lesom, vedľa cesty aj pod cestou. Spolu 137 kg odpadu. Bolo by ho aj viac, no keďže sa išlo zbierať prakticky až po vyučovaní (čo je vidieť na počte zúčastnených!), na dôkladné pozbieranie všetkých smetí už nezostal čas. Aj tak patrí Romanovi, Máriovi a Janovi vďaka a uznanie za obetavosť a ochotu posunúť seba na druhé miesto a urobiť čosi viac pre prírodu a ostaných ľudí!  

          • Oznam pre objednanie a výdaj AG - samotestov pre žiakov SOŠD

          • Od dňa 29.3.2022 /utorok/ je možnosť OBJEDNANIAVÝDAJA AG - samotestov pre žiakov SOŠD (5ks na žiaka).

             

            Kontaktná osoba: Ing. Jozef Feník, mobil 0915 573 216.

            Dôležité upozornenie:

            Výsledok vykonania samotestu je potrebné oznamovať škole prostredníctvom EDUPAGE, e-školy, emailom alebo SMS-triednemu učiteľovi, prípadne písomným potvrdením. Pri nedodržaní tejto spätnej väzby nebude možné tieto testy vydávať.

          • Športový deň SOŠD

          • V pondelok 28. marca si žiaci našej školy namiesto vedomostnej kondície, zlepšovali tú fyzickú. Niektorí sa rozhodli pre futbal, iní pre volejbal, ďalší si zvolili stolný tenis, no a tí, ktorí nevedeli do čoho sa pustiť, išli v krásnom a príjemnom jarnom počasí na kondičnú prechádzku do lesoparku. 

            Divákov na futbale zaujal dramatický zápas medzi IV.A a kombinovaným mužstvom II.A a II.F, ktorý v závere rozhodli pre seba skúsenejší štvrtáci. Krásny súboj priniesol aj duel medzi III.M  a II.M, v ktorom sa tešili z víťazstva opäť starší, tentokrát tretiaci. Volejbal sa spočiatku niesol v znamení: "Kto dokáže podať, ten vyhrá!" No napokon sme sa dočkali aj pekných výmien, najmä v zápase o prvé miesto, v ktorom II.M tesne porazila II.A a stala sa celkovým víťazom. V stolnom tenise vyčnievali svojimi výkonmi nad ostatnými najmä Viktória Ivančáková (IV.F) a Samuel Chovan (I.A), ktorý sa stal celkovým víťazom. Tretí skončil Mário Hobľak (II.M). Tešíme sa vašej hojnej účasti, zápalu pre hru, férovému prístupu a radosti zo športu. Ďakujeme, že ste s nami aj takýmto spôsobom oslávili Deň učiteľov!